Tehnicki razgovor

Test`RS Club Forums Pričaonica Tehnicki razgovor

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of Dragan Spiridonov Dragan Spiridonov 9 years, 11 months ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Profile photo of MarkoRasic
    MarkoRasic
    Participant

Zdravo svima! Posto sam nov u svetu softver testera, moze li neko da mi pojasni sta sve dolazi u obzir kada se ide na tehnicki razgovor? Da li neko ima iskustva iz Levi9, Execoma, RT-RK..? Svaki savet je dobrodosao :)

Zdravo Marko,
    dobro došao u svet testiranja softvera. Možda ti mogu malo pomoći, jer sam radio u jednoj od firmi koje si naveo u svom pitanju.
    Preporučio bih ti da pogledaš temu Kako postati softver tester? u našoj pričaonici, koja će ti dati pregled nekih od stvari koje se očekuju od testera.
    Koliko si spreman da učiš?
    Da li voliš da postavljaš pitanja?
    Koje su tvoje veštine na računaru?
    Kako rešavaš probleme?
    Da li voliš da istražuješ?
    A šta bi bilo poželjno da znaš sa tehničke strane da bi bio u prednosti, što viši nivo to bolje:

• korisničko poznavanje ili administracija Windows-a, Linux-a, MacOS-a…
    • korisničko poznavanje ili administracija računarskih mreža
    • korisničko poznavanje ili administracija baza podataka (MySQL, MS SQL, Postgres…)
    • korisničko poznavanje ili razvoj web sadržaja (HTML, CSS, Javascript, PHP, WordPress, Drupal…)
    • korisničko poznavanje ili razvoj mobilnih aplikacija (Java, XML, Swift… )
    • korisničko poznavanje ili razvoj web, desktop, cloud aplikacija (Java, C#, C++, Ruby, Python… )

i lista se nastavlja…
    Na tehničkom razgovoru u nekim od firmi očekuj pitanja raznih nivoa vezanih za HTML, CSS, XML, MySQL, generalne pojmove vezane za OS, testiranje…
    Svaka firma ima svoj pristup izboru u zavisnosti od pozicije za koju konkurišeš.
    Moj savet ti je da jednostavno zakažeš sastanak u nekoj od tih firmi, svi su spremni na razgovor. Tako ćeš moći da vidiš šta očekuju i šta nude.
    Srećno!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Učitavanje...