Kako do posla ili prakse?

Test`RS Club Forums Pričaonica Kako do posla ili prakse?

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by Profile photo of stepa stepa 8 years ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Profile photo of MilanI
    MilanI
    Participant

Mozda ce nekog zanimati kao sto mene zanima kako do prakse ili posla za poziciju softver testera ili QA. Pod tim ne mislim samo na to gde pratiti oglase vec i kako pisati CV ili Cover letter…
    Ja konkretno zavrsavam QA kurs u jednoj privatnoj skoli i imam polozen ISTQB Foundation level kurs.

Ako ima neko preporuku ili predlog oko teme koju sam predlozio unapred hvala…

Profile photo of stepa
    stepa
    Participant

Imas dosta primera pisanja CV i Cover lettera na netu. Generalno citava poenta CV je da ti zakaze razgovor za posao a onda ides na main stage :)

Dakle po mom misljenju cv treba da bude kratak (max 2 stranice), jasan i napisan tako da oslikava tvoje stvarno znanje. Ne treba stavljati u CV tehnologije kojima ne vladas jer su to sve lako proverive stvari.

Ono sto je bitno jeste da na razgovoru pokazes entuzijazam, jer niko od tebe kao pocetnika ne ocekuje nesto previse. Bitno je da se pokazes kao neko ko je zeljan ucenja i dokazivanja a ostalo ce doci na svoje mesto vremenom :)

ISTQB sertifikat sam po sebi ti ne garantuje zaposlenje jer tu odlucuje mnostvo faktora, ali je svakako lepo sto ga imas jer to govori da ulazes u sebe a to se uvek isplati :)

Profile photo of stepa
    stepa
    Participant

Na sajtu http://www.helloworld.rs imas sekciju sa samo QA poslovima. Vidim da ima nekoliko firmi koje traze juniore ili praktikante, tako da ponude ima. Nemoj oklevati prilikom slanja CV jer samim tim sto ides na razgovore stices iskustvo koje ti moze koristiti ako ne na prvom, onda svakako na nekom buducem razgovoru :)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Učitavanje...